A Barátság Karkötők Eredete

 

A barátság karkötők története meglehetősen hosszú múltra nyúlik vissza, népszerűségük azonban mindmáig töretlen.

De vajon honnan és kiktől származnak? Eredetileg a közép- és dél-amerikai indiánok kezdtek el barátság karkötőket készíteni, melyeket a hagyomány szerint egy barát csuklójára kellett felkötni.

A barát ekkor kívánt valamit, majd addig viselte a karkötőt, amíg teljesen el nem használódott és végül magától leesett. A kívánsága a hagyomány szerint ekkor teljesült.

Az Egyesült Államokban a 70-es évek végén kezdtek igazán elterjedni, mára azonban az egész világon népszerűvé váltak a fiatalok és idősebbek körében egyaránt, gyakran hírességek csuklóján is láthatjuk őket.

 

Olvasás helyett inkább karkötőket nézegetnél? Akkor kattints ide! 

 

Hogyan Készül Egy Barátság Karkötő?

 

Általában színes fonalak felhasználásával, és szinte kivétel nélkül kézzel. Többféle karkötő típus létezik, a legelterjedtebbek valamilyen makramé technika alkalmazásával készülnek, de gyakran alkalmazott módszer a fonás is. A mai barátság karkötők általában rendkívül tartósak, léteznek vízálló darabok is.

Ismétlődő kérdés, hogy vajon a barátság karkötőt lehet-e vásárolni, vagy azt mindig kivétel nélkül az ajándékozónak kell elkészítenie. Nos, természetesen nem kell mindenkinek értenie a karkötő készítés művészetéhez, ráadásul nem is mindenkinek van ideje és türelme beszerezni az alapanyagokat és kitartani addig amíg nem sikerül egy elfogadhatóan kinéző darabot elkészítenie. És ez jól is van így. A lényeg, hogy ha a vásárlás mellett döntünk, akkor minőségi terméket válasszunk, ami ténylegesen kézzel készült, és nem csak a divat kedvéért írták azt rá.    barátság karkötő

Milyen Alkalmakkor Viselhetőek?

 

Szinte bármilyen alkalomra találunk megfelelő karkötőt, a vibráló, többszínű darabok mellett széles a választék a szolidabb, egyszínű karkötőkből is. Sokoldalú divat kiegészítők, hiszen kedvünkre kombinálhatjuk őket, például hasonló minta, vagy színárnyalat szerint. Kedvenc felsőnket teljesen feldobhatjuk egy színben hozzá illő barátság karkötővel. A vízálló darabokat pedig nyugodtan magunkon hagyhatjuk zuhanyzáskor vagy akár a strandon is.

 

Fejezd Ki a Kapcsolat Fontosságát!

 

A barátság karkötő az összetartozást, két ember közötti kapcsolat jelentőségét szimbolizálja, ajándékozásával bármikor kifejezhetjük a másik fél fontosságát az életünkben. Egyszerű, de személyes ajándék, hiszen a karkötőre pillantva barátságunk jut majd eszükbe. Ráadásul egy egyedi és esztétikus kiegészítőnek melyikünk nem örülne? :) Némi gyakorlás, és a megfelelő alapanyagok beszerzése után saját, ajándékba szánt barátság karkötőnket akár mi magunk is elkészíthetjük.

Pin It on Pinterest

Share This